vrijdag 19 april 2013

Een verzoeksjurkje

Ik kreeg een verzoekje, van mijn grootste fan nog wel!

Aangezien mijn grootste fan al vier, bijna vijf is, werd tot in detail omschreven hoe het verzoekje eruit moest zien! Ik deed of ik niet alles hoorde en maakte er een beetje van haar een beetje van mij van! (haar vorige verzoekje ligt nog altijd onafgewerkt in de kast omdat ik het stofje niet mooi vind, ik heb mijn lesje wel geleerd)

Het belangrijkste stuk van haar verzoekje heb ik wel behouden, het moest een dansjurkje worden. Haar vorige dansjurkje had ze met pijn in haar hart aan een kleiner nichtje gegeven, dus het werd wel tijd voor een nieuw dansjurkje.

Het vorige jurkje was effen rood met pofmouwtjes dus het nieuwe zou iets anders worden, sowieso een circelrokje, anders kan ze niet dansen. En voor het bovenstuk koos ik voor een aangeknipt mouwtje, dat ziet er ook erg dansbaar uit vind ik.

Het stofje koos ik deze keer ook zelf, streepjes! Ik ben erfelijk belast met een voorliefde voor streepjes dus het was niet moeilijk kiezen!

klijntje.be
Om één of andere reden heeft mijn fototoestel het niet gemakkelijk met het trekken van deze streepjes, misschien teveel kleurgeweld!

Voor het rokje gebruikte ik dus een circelrokje, ik neen aan dat iedereen de weg naar deze blog al vond?
Het bovenpand is eigenlijk een ietsje hertekend standaard bovenpandje.

Het jurkje is nog een beetje te ruim, maar het kleine danseresje wil hem toch nooit meer uitdoen! En grote broer wil ook een dansjurkje!
Na het creëren van zoveel moois vond ik dat ik wel een heerlijk middagmaal verdiende. Helaas de koelkast bleek redelijk leeg!

Met wat overschotjes van de bbq van afgelopen wk (u bbq-de toch ook?) maakte ik mijn beste toast champignon ooit! Ik kan nog steeds geen foodfoto's nemen (of heb onvoldoende geduld en wil niet dat mijn eten koud en mijn toast wak is) maar zet hem er toch bij, maar ik kan u al vertellen, hij is lekkerder als hij eruit ziet!


Om deze heerlijkheid te maken heb je het volgende nodig:
- Een snee brood
- Lookboter
- Chorizo
- Rucola, jonge sla, spinazie, eender wat groens
- Pijnboompitten
- Truffelolie
- Parmezaan
- Champignonen

Ik bakte de champignonen in een grillpan (met wat peper en zout), zo vind ik ze het lekkerste, knapperig en sappig tegelijk. Op het einde voegde ik de chorizo toe.
Mijn toastje met lookboter legde ik even onder de grill.
Ik bakte ook de pijnboompitjes even aan.

Bedje van rucola, toastje erop, champignonen erop, parmezaan, pijnboompitten en truffelolie toevoegen en smullen maar!

Na deze heerlijke hap begon ik aan het mannelijke streepjes werk, maar bij gebrek aan deelbare risten zal de foto voor later zijn!2 opmerkingen:

 1. heel tof die streepkes & als het mor zwiert he ;-)
  & tuurlijk hebben we gebbq-ed!!!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi zwierrokje. Was ik vijf zou ik DOODjaloers zijn. Vertel het danseresje maar dat dit een veeeeel mooier danskleedje is! ;-)
  En ja, ook wij hebben gebarbecued.

  BeantwoordenVerwijderen