vrijdag 16 mei 2014

Lotta dress ...

Lotta en ik, het was liefde op het eerste zicht, alle langs mijn kant dan toch... Lotta deed nog even moeilijk over de maat, maar mijn eerste jurkje is een feit en het tweede ligt geknipt klaar. 

Toen ik de petrol & mint Lotta jurk zag kocht ik meteen het patroon. Na al de blogjes op de site te hebben overlopen koos ik om het jurkje voor Marjolein (6 jaar) te maken in een breedte van 4 jaar en een lengte van 6 jaar. Maar al snel bleken deze allebei veel te groot. Waardoor er heel wat aanpaswerk gebeurde om het jurkje toch draagbaar te maken. In de breedte nam ik het bovenstuk aan de zijnaden in, maar door de zakjes kon ik het rokdeel niet meer versmallen dus daarin zitten iets teveel rimpels waardoor de leuke zakjes minder goed tot hun recht komen. 
De lengte was makkelijker aan te passen, gewoon een stuk van de rok en een stuk van het bovenpand knippen en klaar. Alleen was nu de split van het kraagje iets te diep naar mijn goesting, dus ik nam wat lengte weg door de schoudernaden bij te stikken. En ik stikte een stolpplooitje in het midden van de split waardoor die iets smaller werd. 

Door het jurkje met een riempje te combineren valt het te breed zijn nu niet meer zo op, maar eigenlijk is het nog te breed. Niet tegenstaande erg mooi!

Het patroon is voor de rest heel duidelijk, met hele mooi foto's en een perfect werkbeschrijving. Ook de mogelijkheid om het patroon in A0 af te printen en de keuze tussen 'met' en 'zonder' naadwaarde vind ik super. 

En hier is ie dan, mijn eerste Lotta! Maar één foto was voor publicatie vatbaar, maar het is een echt mooi jurkje geworden, eentje dat veel gedragen zal worden!Op basis van dit jurkje koos ik voor mijn tweede Lotta voor breedte 2 jaar en lengte 3 jaar. Het jurkje is nog niet helemaal klaar maar de foto's volgen.

De voering in dit jurkje is katoen gabardine, omdat die kleur het beste paste bij de zebra's

Beide stofjes staan voor twee dagen aan korting in de shop.
groeten en fijn wk
Annelies

3 opmerkingen: