maandag 10 februari 2014

Jackie...

Jackie, ik ben fan!
Ik ben sowieso fan van 'lokale patronen' en als ze dan nog eens mooi en duidelijk zijn helemaal!

Ik had alleen ons mie iets nauwkeuriger op moeten meten vooraleer ik er aan begon.

Ik nam enkel haar borstomtrek, daaruit bleek dat ik maat 128 voor haar moest maken, ik dacht bij mezelf, de lengte pas ik gaande weg wel aan, maar eens er zakjes in de panden zitten en strikjes aan de mouwen hangen is het niet meer zo handig om dit nog netjes te doen. Volgende keer zorg ik dus dat de lengte vanaf het begin ok is.

Vandaar kreeg zus haar eerste 'helaas erg imperfecte' Jackie.

Eigenlijk wilde ik een soort 'tussenseizoens' jasje voor haar maken, een soepel niet te dik mantelstofje met een mooi katoentje aan de binnenkant, maar Marjolein wilde liever Nicky velours aan de binnenkant (want dat is zacht) dus ze kreeg een iets warmer tussenseizoens jasje, gelukkig wonen we in België en kan je dit soort jasjes bijna heel het jaar door dragen...

Bij deze de foto's, Marjolein deed haar knie pijn op school en dat kan je zien aan de foto's.

Je moet niet aandachtig kijken om te zien dat de sluiting 'mannelijk' is, per ongeluk weliswaar, ...Zoals steeds kan je de stofjes in korting vinden in de webshop.

Groeten Annelies7 opmerkingen:

 1. Een geweldig mooi stofje voor de Jackie, ik ben allesinds fan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi jasje!! Jammer van de maten, maar het kan best! Mooi mantelstofje trouwens.
  Hoeveel stof heb je gebruikt? Ik heb hier ook al heel lang een patroon liggen van een manteltje, maar durf er precies niet goed aan te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't viel nog mee, aan de schouders zat het perfect en dat is moeilijker te corrigeren he. Dit patroontje is echt een aanrader heel goed uitgelegd, ge kunt niet missen! Volgens het patroon heb je 1m35 nodig voor een 128 (voering 1m20) maar ik had uiteindelijk wel minder nodig agv de lengte.

   Verwijderen
 3. Wow, zei het op fb al, maar vind hem echt prachtig!! Die combi met dat roze, super :) Die manteltjes vind ik zo tof, maar vind het er altijd zo moeilijk uitzien..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Melanie, 't zou je prima lukken hoor, het is een heel goed en duidelijk patroon, als je de handleiding volgt gaat het vanzelf!

   Verwijderen
 4. Prachtig! Vooral de combinatie met de roze knopen en bloem maakt het plaatje af!

  BeantwoordenVerwijderen