maandag 27 oktober 2014

Sponsen hoodie

Ik kocht een schattig patroontje , eigenlijk voor Gijs maar Klaas had meer nood aan een trui.
Een niet te warme trui was al een tijdje terug zijn verzoek want in de klas is het altijd zo warm.

Dus het werd er eentje in spons, zacht en niet te warm. De rode strepen stonden ook al een tijdje op zijn verlanglijstje en dus zochten we samen een combinatie uit.
En dit is 'em geworden.
Poseren is nog altijd niet zijn hobby, ...




Het is een beetje 'speciaal' patroon, voor- en achterpand zijn identiek, en ook de mouwen knip je op de stofvouw. Ik had wel even mijn twijfels maar de pasvorm is toch mooi, maar voor een trui voor mezelf zou ik er toch niet voor gaan.
Niet tegenstaande ga ik dit patroon nog vaak gebruiken, zolang ze nog schattige kleren willen dragen...

De stofjes kan je weer aan korting terug vinden in de stoffen webshop.
groeten
Annelies

donderdag 23 oktober 2014

Jurkje in babyrib

Marjolein kreeg dus ook nog een jurkje, weer eentje volgens dit patroon, alleen deze keer in ribfluweel. Ik volgde het patroon niet helemaal, stak hier en daar een paspel tussen en maakte het bovenpand iets korter.

En dit is het resultaat ... Ze was aan het buitenspelen toe ik met mijn fototoestel langskwam ... en de jongens hadden ook zin in een foto...
Gelukkig hadden zij ook iets ongepubliceerd zelfgemaakts aan. Ze kregen allebei een vestje uit Nicky velours (lekker zacht) met borg in de kap (nog zachter). Om verwarring te verkomen werkte ik Gijs zijn vestje af met boordstof en dat van Klaas met dezelfde  Nicky velours. Als patroon nam ik gewoon een raglan t-shirt en knipte dit aan het voorpand in twee en ik monteerde er een kap op. (eigenlijk wilde ik nog eens de lizard maken uit ottobre maar ik vond mijn uitgetekende patroon niet direct.)

Ik ging ook weer voor de overlock naden die op coverlock naden lijken. En eigenlijk is het de bedoeling om nog zakken te voorzien. De zakken kwamen er niet direct omdat ik niet goed wist voor welk type ik zou kiezen (echt waar) Maar ik ben eruit. Het worden er zoals deze. (Als het er ooit van komt).

Met de komst van de jongens was het fototrekken gedaan en lagen de drie al snel in de struiken.


 En Marjolein zag dat het goed was.
Groeten
Annelies

woensdag 22 oktober 2014

Stenzo stoffen in de herfst



Vorige week werden de zomerkleren opgeborgen, en toen kwam ik erachter, Marjolein had echt te weinig kleren. Voldoende bovenstukjes en kousen maar een schrijnend tekort aan jurkjes, rokjes en broeken. Oepsie ... helemaal mijn fout.

Dus gisteren ging ik aan de slag. Ik begon met en jurkje, eentje volgens dit patroon, aangezien dit duidelijk haar lievelingsjurkje is.

Maar toen dit gisterenavond klaar was besloot ik om ook nog snel een rokje te maken, in één van de nieuwe stenzo stoffen.

Het moest een snel rokje worden dus ik knipte gewoon een stuk van 36 cm van de rol, rimpelde dit in, en stikte er boordstof aan. Mijn eerste keer dat ik een rechthoek gebruikte voor een rokje, ik vind dat altijd zo'n raar idee, een rechthoekige rok...
Maar het rokje valt mooi, en de bolletjesband maakt het extra vrolijk.

Deze morgen mocht Marjolein kiezen welke nieuwe outfit ze zou aan doen, en ze koos natuurlijk voor het jurkje ... ze is een echte jurkjes mie MAAR toen bedacht ze zich, vandaag heeft ze turnles en dan zit ze daar met al die knoopjes en ons mie is graag snel klaar (ze raakt in paniek als iedereen al klaar is...)
Dus het werd uiteindelijk toch het rokje, het kleedje zal voor morgen zijn.



 De foto's zijn niet ideaal maar werden gemaakt vroeg in de ochtend, zonder daglicht en met mijn telefoon.

Het Stenzo stofje kan je voor 2 dagen aan 15 % korting vinden in de webshop
Groetjes en fijne herfstdagen.
Annelies